Pasztet do smarowania
2021-03-29
średni
45 min
4
Pasztet do smarowania pieczywa to idealna przekąska śniadaniowa. Do pasztetów najlepiej dodawać mięso najwyższej jakości. Ważne, aby było świeże i soczyste.
Więcej inspiracji na wspaniałe, smaczne i domowe potrawy znajdziesz w nowej książce "Domowa produkcja żywności". Sprawdź, jakie przepisy możesz wypróbować!
SKŁADNIKI
- 1/2 kg kurzej lub indyczej wątróbki
- cebula
- ząbek czosnku
- łyżka majonezu
- 4 łyżki serka kanapkowego
- sól, pieprz
- łyżka suszonego majeranku
- łyżka oleju
- szczypta chili
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Wątróbkę oczyść, umyj i osusz. Duś przez kilka minut w niewielkiej ilości wody.
- Cebulę pokrój w kostkę i usmaż na oleju. Wrzuć do malaksera ugotowaną wątróbkę, usmażoną cebulę i czosnek.
- Zmiksuj. Do masy dodaj majonez oraz serek, dopraw do smaku.