Pasta z fasoli - przepis na zdrowe i smaczne smarowidło do pieczywa
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Podajemy przepis na smaczną pastę z białej fasoli z suszonymi śliwkami i cebulą. Pasta fasolowa jest łatwa do przygotowania, wyśmienicie sprawdza się jako smarowidło do pieczywa. Warto przygotować ją na śniadanie lub kolację. Jeśli więc znudziliście się zwykłymi kanapkami, proponujemy zdrową i pyszną pastę z białej fasoli.
SKŁADNIKI
- 2 puszki białej fasoli
- cebula
- około 8 suszonych śliwek
- 2 łyżeczki sosu sojowego
- pół łyżeczki papryki
- łyżeczka suszonej pietruszki
- szczypta oregano, pieprzu i soli
- wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Wszystkie składniki z listy oprócz cebuli należy połączyć w misce.
- Cebulę obrać, posiekać i poddusić na patelni. Dodać do miski z resztą składników.
- Blenderem zmiksować całość na gładką masę. Jeśli pasta jest za gęsta, można dodać do niej odrobinę wody.