Pasta jajeczna z olejem lnianym

2021-03-29
Pasta jajeczna z olejem lnianym
Autor: thinkstockphotos.com Pasta jajeczna to zdrowe smarowidło do chleba, szczególnie gdy dodatkowo doprawiona jest olejem lnianym
łatwy
15 min
4

Pasta jajeczna do kanapek z olejem lnianym to bardzo prosty do wykonania pomysł na smarowidło do chleba. Idealna na zdrowe śniadanie!

SKŁADNIKI

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 2 łyżki gęstego majonezu
  • łyżeczka musztardy
  • 2 dymki
  • 1 łyżka oleju lnianego
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz
  • odrobina cukru

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Ugotowane na twardo jajka pokroić w bardzo drobną kostkę.
  • Szczypior i cebulki poszatkować.
  • Wymieszać z jajkami, majonezem, olejem lnianym i musztardą.
  • Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Podawać jako pastę kanapkową.