Mumie z parówek - jak zrobić oryginalną przekąskę na Halloween?
      2021-10-08
      
          
      
    
    
    
    
    
   
                  
          
          łatwy
      
      
        
          10 min
      
      
        
          4
      
    Mumie z parówek zwiniętych w ciasto francuskie to popularna przekąska na Halloween. Jest łatwa do przygotowania, a przy tym bardzo efektowna. Aby zrobić mumie z parówek, potrzeba tylko trzech składników. Podajemy przepis na halloweenową "straszną" przekąskę - mumie z parówek w cieście francuskim.
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
- 10 parówek
- musztarda
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C.
- Pokrój ciasto na 10 kwadratów, a potem każdy podziel na 4 paski.
- Owiń parówkę w 4 paski z ciasta tak, żeby pokryły całą kiełbaskę.
- Odsłoń spod ciasta kawałek parówki na wysokości około 1 cm od jej końca, żeby zrobić "twarz" mumii.
- Przygotowane parówki ułóż na blaszce i piecz około 15 minut.
- Po wyjęciu narysuj musztardą oczy i usta mumii.
Parówki – wszystko, czego nie chcecie o niech wiedzieć, ale powinniście. Jak wybrać dobre parówki?
    
    
    
    
 
         
            
         
            
         
            
        ![Jajka faszerowane schabem, przepis Konrada Gacy - na Wielkanoc i nie tylko [WIDEO]](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-Jq8s-QS8o-CCBZ_jajka-faszerowane-schabem-przepis-konrada-gacy-na-wielkanoc-i-nie-tylko-wideo-320x213.jpg) 
            
         
            
         
            
        ![Portobello nadziewane kukurydzą i papryką [WIDEO]](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-dBJK-KmNE-BQ4a_pieczarki-portobello-z-kukurydza-320x213.jpg) 
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
        