Mała przekąska, wielki efekt na świątecznym stole. Goście zawsze pytają o przepis
Idealna przekąska jednak istnieje. Na święta, sylwestra czy spotkanie z przyjaciółmi - ten przepis sprawdzi się perfekcyjnie niezależnie od okazji. Daktyle z serem kozim owinięte boczkiem to smak, który podbija serca. Idealny balans, który łączy słodycz, słony smak i kremowość.
i
Idealna przekąska na sylwestra. Goście będą zakochani
Doskonała przekąska na każdą okazję. Te daktyle smakują niesamowicie, a są niezwykle proste do przygotowania. Wystarczy zaledwie kilka składników, by przygotować ten aromatyczny dodatek, który nie zajmie nam więcej niż 30 minut - i to już z pieczeniem.
Proste, szybkie i niesamowicie pyszne - prezentują się przepięknie, bez dużego nakładu roboty. Jeśli chcemy możemy zamiast daktyli wykorzystać figi - dla bardziej subtelnego smaku. Świetnym pomysłem będzie również wymieszanie sera koziego ze skórką pomarańczową dla ciekawszego smaku.
Przekąska, którą pokochają. Smak i prostota w jednym
Te niewielkie przekąski to hit każdej imprezy, niezależnie od okazji. Świetnie się sprawdzą na święta, sylwestra czy zwykłą posiadówkę z przyjaciółmi. Jest więc powód dla którego warto je przygotowywać. Bez względu na okoliczności.
Przygotuj ten przepis i ciesz się licznymi pochwałami od rodziny i przyjaciół. Ten smak bije na głowę popularne śliwki w boczku, a przy okazji wcale nie sprawi więcej problemu w przygotowaniu. Przepis, który będziesz przygotowywać już zawsze.
SKŁADNIKI
- 12–16 suszonych daktyli
- 120 g sera koziego
- 8 plastrów boczku wędzonego
- świeży tymianek
- czarny pieprz
- miód
- orzechy włoski lub migdały
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni.
- Daktyle nacinamy wzdłuż i wyciągamy pestki.
- Do środka wkładamy niewielki kawałek sera koziego i ewentualnie pół orzecha.
- Doprawiamy tymiankiem i pieprzem.
- Zawijamy daktyla w pół plastra boczku i zabezpieczamy wykałaczką.
- Układamy na blaszce do pieczenia.
- Pieczemy około 20 minut.
- Po wyciągnięciu skraplamy miodem.