Kulki z paluszków krabowych surimi: łatwy przepis na pyszną zakąskę

Kulki z paluszków krabowych surimi: łatwy przepis na pyszną i tanią zakąskę
Autor: Shutterstock Pyszne kulki krabowe z paluszków surimi i dwóch rodzajów sera
łatwy
30 min
4

Kulki z paluszków krabowych surimi to łatwy sposób na pyszną zakąskę. To przepis absolutnie ekonomiczny! Polecam!

SKŁADNIKI

  • 240 g paluszków krabowych surimi
  • 160 g serka topionego
  • 50 g sera żółtego
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2-3 łyżki majonezu

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Paluszki krabowe i serek topiony włożyć na 30 minut do zamrażarki.
  • Zamrożone surimi i serek zetrzeć na tarce o małych otworach. 
  • Zetrzeć również ser żółty i jajka. 
  • Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Dodać majonez i ponownie wymieszać. 
  • Z masy uformować kulki. W każdą wbić szpadkę lub drewniany patyczek. 
  • Przed podaniem przechowywać w lodówce. 
Adrianna Ewa Stawska-Ostaszewska

Redaktorka serwisu kulinarnego Beszamel.pl Dziennikarka, tłumaczka, pisarka. Szefowa kuchni i koneserka smaku. Niestrudzona popularyzatorka historii kultur kulinarnych, kuchni regionalnych i narodowych. Autorka książek: „Dzieje łakomstwa i obżarstwa” (wyd. Harde, 2019), „Polska Księga …

więcej