Krążki cebulowe w boczku - oszalejesz na ich punkcie, twoi goście też!
2021-07-01
łatwy
25 min
4
Krążki cebulowe w boczku latem możesz przygotować na grillu, zimą w piekarniku lub na elektrycznym grillu. Jak się postarasz - udadzą ci się też na patelni grillowej. To przekąska, która zachwyca - nieskomplikowanym przygotowaniem, dostępnością składników, ale przede wszystkim smakiem. Idealna do piwa, białego wina, na oglądanie serialu lub meczu - naprawdę, oszalejesz na punkcie krążków cebulowych w boczku, gdy zrobisz je chociaż raz!
SKŁADNIKI
- 4 duże cebule cukrowe
- 4 opakowania surowego boczku wędzonego krojonego w cieniutkie plastry
- wykałaczki
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Cebulę pokroić na równe, dość grube plastry. Podzielić je na podwójne pierścienie.
- Każdy podwójny pierścień owinąć starannie boczkiem i spiąć wędlinę wykałaczką.
- Cebulowe pierścienie ułożyć na gorącym ruszcie i piec, aż boczek będzie idealnie chrupiący. Podawać jeszcze ciepłe z ulubionymi sosami.
Grill – rodzaje, jaki powinien być dobry grill?