Krążki cebulowe w boczku - oszalejesz na ich punkcie, twoi goście też!

Krążki cebulowe w boczku - oszalejesz na ich punkcie, twoi goście też
Autor: Shutterstock Krążki cebulowe w boczku świetnie smakują z lekkimi jogurtowymi sosami
łatwy
25 min
4

Krążki cebulowe w boczku latem możesz przygotować na grillu, zimą w piekarniku  lub na elektrycznym grillu. Jak się postarasz - udadzą ci się też na patelni grillowej. To przekąska, która zachwyca - nieskomplikowanym przygotowaniem, dostępnością składników, ale przede wszystkim smakiem. Idealna do piwa, białego wina, na oglądanie serialu lub meczu - naprawdę, oszalejesz na punkcie krążków cebulowych w boczku, gdy zrobisz je chociaż raz!

SKŁADNIKI

  • 4 duże cebule cukrowe
  • 4 opakowania surowego boczku wędzonego krojonego w cieniutkie plastry 
  • wykałaczki

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Cebulę pokroić na równe, dość grube plastry. Podzielić je na podwójne pierścienie.
  • Każdy podwójny pierścień owinąć starannie boczkiem i spiąć wędlinę wykałaczką.
  • Cebulowe pierścienie ułożyć na gorącym ruszcie i piec, aż boczek będzie idealnie chrupiący. Podawać jeszcze ciepłe z ulubionymi sosami.
Grill – rodzaje, jaki powinien być dobry grill?
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej