Grillowane portobello z farszem - podajemy dobry przepis!

2021-03-29
nadziewane portobello z grilla
Autor: Shutterstock Nadziewane pieczarki portobello z żółtym serem - pyszny przepis na grilla!
łatwy
30 min
4

Duże pieczarki portobello faszerowane warzywami i żółtym serem to świetny pomysł na grilla. Nadziewane portobello z grilla są łatwe do przygotowania, szybko się pieką i są wprost wyśmienite! Wypróbuj przepis na grillowane pieczarki portobello jako alternatywna przekąska dla kiełbasek i karkówki. Oto sprawdzony przepis! 

ZOBACZ WIDEO i poznaj zalety pieczarek portobello!

SKŁADNIKI

  • 50 dag dużych pieczarek
  • mały por (bierzemy tylko jego białą część)
  • po pół strąka czerwonej i żółtej papryki
  • 5 dag startego żółtego sera
  • jajko ugotowane na twardo
  • 2 łyżki oleju
  • zioła prowansalskie
  • mielona słodka papryka
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Pieczarki obierz, oczyść. Nóżki odetnij u nasady i drobno pokrój.
  • Por oczyść, przekrój wzdłuż na pół, dokładnie umyj i pokrój w plasterki. Papryki i jajko posiekaj w drobną kostkę.
  • Na patelni rozgrzej olej, wsyp pokrojone nóżki pieczarek, por oraz paprykę. Razem smaż przez 5-6 minut.
  • Warzywa ostudź, wymieszaj ze startym żółtym serem i posiekanym jajkiem. Dopraw ziołami, mieloną papryką, solą i pieprzem.
  • Kapelusze pieczarek napełnij przygotowanym farszem, lekko go wciskając. Każdą pieczarkę zawiń szczelnie w folię aluminiową (tak by powstały sakiewki).
  • Sakiewki ułóż na grillu i piecz przez około 15 minut.