Grillowane portobello z farszem - podajemy dobry przepis!
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Duże pieczarki portobello faszerowane warzywami i żółtym serem to świetny pomysł na grilla. Nadziewane portobello z grilla są łatwe do przygotowania, szybko się pieką i są wprost wyśmienite! Wypróbuj przepis na grillowane pieczarki portobello jako alternatywna przekąska dla kiełbasek i karkówki. Oto sprawdzony przepis!
ZOBACZ WIDEO i poznaj zalety pieczarek portobello!
SKŁADNIKI
- 50 dag dużych pieczarek
- mały por (bierzemy tylko jego białą część)
- po pół strąka czerwonej i żółtej papryki
- 5 dag startego żółtego sera
- jajko ugotowane na twardo
- 2 łyżki oleju
- zioła prowansalskie
- mielona słodka papryka
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pieczarki obierz, oczyść. Nóżki odetnij u nasady i drobno pokrój.
- Por oczyść, przekrój wzdłuż na pół, dokładnie umyj i pokrój w plasterki. Papryki i jajko posiekaj w drobną kostkę.
- Na patelni rozgrzej olej, wsyp pokrojone nóżki pieczarek, por oraz paprykę. Razem smaż przez 5-6 minut.
- Warzywa ostudź, wymieszaj ze startym żółtym serem i posiekanym jajkiem. Dopraw ziołami, mieloną papryką, solą i pieprzem.
- Kapelusze pieczarek napełnij przygotowanym farszem, lekko go wciskając. Każdą pieczarkę zawiń szczelnie w folię aluminiową (tak by powstały sakiewki).
- Sakiewki ułóż na grillu i piecz przez około 15 minut.