Grillowane pieczarki portobello nadziewane serem

2021-03-29
portobello z serem
Autor: Shutterstock Pieczarki portobello z serem
łatwy
35 min
4

Wypróbuj wyśmienity przepis na grilla: pieczarki portobello nadziewane serem brie. Aromatyczne, aksamitne w smaku grillowane portobello będą hitem stołu! Sprawdź, jak zrobić faszerowane kapelusze pieczarek portobello wypełnione mieszanką serów. 

Zobacz także:

SKŁADNIKI

  • 20 sztuk dużych pieczarek
  • 1 opakowanie serka topionego np. śmietankowy lub Złoty Ementaler
  • kawałek serka brie
  • 4 liście sałaty
  • natka pietruszki do dekoracji
  • mielony pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Pieczarki obieramy i odcinamy nóżki.
  • Serek topiony ugniatamy z serkiem brie.
  • Grzyby wypełniamy przygotowaną masą serową i zapiekamy na grillu lub w piekarniku do momentu, aż będą dostatecznie miękkie.
  • Podajemy na liściu sałaty, posypane świeżo zmielonym pieprzem i ozdobione natką pietruszki.