Grillowane pieczarki portobello nadziewane serem
2021-03-29
łatwy
35 min
4
Wypróbuj wyśmienity przepis na grilla: pieczarki portobello nadziewane serem brie. Aromatyczne, aksamitne w smaku grillowane portobello będą hitem stołu! Sprawdź, jak zrobić faszerowane kapelusze pieczarek portobello wypełnione mieszanką serów.
Zobacz także:
SKŁADNIKI
- 20 sztuk dużych pieczarek
- 1 opakowanie serka topionego np. śmietankowy lub Złoty Ementaler
- kawałek serka brie
- 4 liście sałaty
- natka pietruszki do dekoracji
- mielony pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pieczarki obieramy i odcinamy nóżki.
- Serek topiony ugniatamy z serkiem brie.
- Grzyby wypełniamy przygotowaną masą serową i zapiekamy na grillu lub w piekarniku do momentu, aż będą dostatecznie miękkie.
- Podajemy na liściu sałaty, posypane świeżo zmielonym pieprzem i ozdobione natką pietruszki.