Domowy hot dog: jak zrobić? Łatwy przepis
2021-03-29
łatwy
25 min
4
Hot dog, czyli bułka z parówką, to smaczna, szybka i niedroga przekąska. Aby była zdrowsza, warto przygotować ją samodzielnie. Podajemy przepis na domowego hot doga.
SKŁADNIKI
- 4 parówki (polecamy te z indyka)
- 4 bułki do hot dogów (typu paluch)
- masło
- pomidor
- sałata
- ogórek
- czerwona cebula
- ketchup
- musztarda
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Parówki ugotować, można je również delikatnie podsmażyć.
- Pomidory, ogórki pokroić na plasterki, a cebulę - w krążki.
- W tym czasie należy przygotować bułkę - przeciąć wzdłuż, posmarować masłem i podpiec lub podgrzać w mikrofali. Ciepła bułka jest smaczniejsza i bardziej miękka.
- Następnie należy posmarować ją ketchupem oraz wyłożyć sałatą i resztą pokrojonych warzyw.
- Ugotowaną parówkę kładziemy na warzywach. Można polać ją musztardą i ketchupem - według uznania. Tak przygotowanego hot doga warto jeść na ciepło.