Crostini z łososiem
2021-03-29
łatwy
18 min
4
Crostini z łososiem to doskonałe przekąski na letnie wieczory. Szybko się je przygotowuje i są przepyszne. Chrupkie pieczywo, kremowy serek, pikantne kapary i rozpływający się w ustach łosoś. Crostini to po włosku po prostu grzanki. Zobaczcie, jak je przyrządzić!
SKŁADNIKI
- Bagietka lub ciabatta
- Olej rzepakowy
- Kremowy serek – 170 g
- 2 łyżeczki kaparów
- Wędzony łosoś – kilka plastrów (wedle uznania)
- Kilka gałązek koperku
- Sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pieczywo skraplamy olejem rzepakowym i pieczemy w piekarniku na złoty kolor.
- Kremowy serek mieszamy z kaparami.
- Wędzonego łososia kroimy na mniejsze plasterki.
- Na podgrzane kanapki nakładamy mała porcję kremowego serka z kaprami, a następnie na wierzch układamy kawałki łososia.
- Całość doprawiamy delikatnie solą, pieprzem i dekorujemy koperkiem.