Chipsy WONTON - chrupiący dodatek do zup i dipów
2021-03-29

łatwy
15 min
4
Sposób na chipsy po chińsku jest prosty i szybki. Wystarczy w sklepie lub na stoisku orientalnymi produktami zaopatrzyć się w cienkie placuszki WONTON i przygotować z nich aromatyczne, chrupiące przekąski.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 12 naleśników wonton
- 1 łyżka sosu sojowego
- 2 łyżeczki oleju arachidowego
- 0,5 łyżeczki cukru
- szczypta soli czosnkowej
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Sos sojowy wymieszać z olejem, cukrem i solą.
- Naleśniki pokroić na niewielkie trójkąty i posmarować z obu stron przygotowaną mieszanką.
- Ułożyć na blaszce i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st. C.
- Piec po 3 minuty z każdej strony, powinny być chrupkie i jasnobrązowe.