Chipsy WONTON - chrupiący dodatek do zup i dipów

2021-03-29
Chipsy WONTON
Autor: Shutterstock Chipsy WONTON to popularna orientalna przekąska.
łatwy
15 min
4

Sposób na chipsy po chińsku jest prosty i szybki. Wystarczy w sklepie lub na stoisku orientalnymi produktami zaopatrzyć się w cienkie placuszki WONTON i przygotować z nich aromatyczne, chrupiące przekąski.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 12 naleśników wonton
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżeczki oleju arachidowego
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • szczypta soli czosnkowej

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Sos sojowy wymieszać z olejem, cukrem i solą.
  • Naleśniki pokroić na niewielkie trójkąty i posmarować z obu stron przygotowaną mieszanką.
  • Ułożyć na blaszce i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st. C.
  • Piec po 3 minuty z każdej strony, powinny być chrupkie i jasnobrązowe.