Bakłażan po włosku - przepis na bakłażana z anchois i kaparami
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Bakłażan po włosku to bardzo prosta, a zarazem wyszukana przekąska. Do jej przygotowania potrzebne będą kapary, anchois i pomidory. Podajemy dobry przepis na przystawkę z bakłażana rodem z kuchni włoskiej.
Polecamy także: KUCHNIA WŁOSKA - dlaczego kochamy włoską kuchnię [najlepsze przepisy]
SKŁADNIKI
- duży bakłażan
- oliwa
- 3 pomidory
- 6 filetów anchois
- 1 łyżka kaparów OLE!
- pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Bakłażana pokrój w plastry, posmaruj je oliwą i smaż na patelni przez 6 minut, aż będą zarumienione z obu stron.
- Filety z anchois i pomidory pokrój bardzo drobno, dodaj kapary, sól i pieprz i wymieszaj.
- Mieszankę nakładaj na jeszcze ciepłe plastry bakłażana.