Babeczki z sałatką jajeczną - przepis na śniadanie wielkanocne
2021-03-29
łatwy
10 min
4
Babeczki z sałatką jajeczną i szczypiorkiem to doskonały przepis na smaczną, dekoracyjną przekąskę śniadaniową, którą można podać na wielkanocny stół albo z okazji innego rodzinnego przyjęcia. To także bardzo efektowny sposób na wykorzystanie nadmiaru farszu jajecznego, który pozostał po faszerowaniu jajek.
SKŁADNIKI
- 12 słonych babeczek (do kupienia w sklepie)
- 3 jajka na twardo
- 2 ogórki kwaszone
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jajka, szynkę i ogórki kroimy w kosteczkę a następnie dodajemy chrzan oraz majonez, doprawiamy do smaku wedle uznania. delikatnie mieszamy.
- Masą wypełniamy słone babeczki, dekorując całość koperkiem lub pietruszką.