Awokado nadziewane tuńczykiem z puszki: łatwy przepis diety niskowęglowodanowej
2021-04-07
łatwy
15 min
2
Dieta bezglutenowa
Dieta wegetariańska
Czy jesteś na diecie niskowęglowodanowej i szukasz dań, które można przygotować w mgnieniu oka? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce. Wypróbuj nasz przepis na awokado nadziewane tuńczykiem. To może być Twoje śniadanie, przystawka lub kolacja.
SKŁADNIKI
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 100 g twarożku naturalnego
- 100 g śmietany
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka musztardy
- sól i pieprz do smaku
- 1 szczypta ostrej papryki mielonej
- 2 awokado
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Najpierw przygotuj nadzienie. Aby to zrobić, osącz tuńczyka z sosu własnego i umieść go w misce. Dodaj twarożek, śmietanę, posiekany ząbek czosnku i musztardę. Dobrze wymieszaj. Teraz dopraw do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Ponownie wymieszaj.
- Umyj awokado i przekrój je wzdłuż. Obróć połówki i oddziel je od siebie. Usuń pestkę. Dołki po pestce napełnij przygotowanym nadzieniem z tuńczyka. Udekoruj świeżymi ziołami. Gotowe!
- Czasami po prostu nie masz ochoty stać długo w kuchni. Wtedy potrzebujesz czegoś na szybko - a nasze awokado nadziewane tuńczykiem sprawdzi się w tej roli idealnie! Przysmak jest gotowy w zaledwie 15 minut! Około 5 g węglowodanów na porcję sprawia, że danie zalicza się do diety niskowęglowodanowej. Czy nie sądzisz, że to doskonały pomysł?
Awokado - kalorie i właściwości smaczliwki. Dlaczego warto jeść awokado?