Awokado nadziewane tuńczykiem z puszki: łatwy przepis diety niskowęglowodanowej

2021-04-07
Awokado nadziewane tuńczykiem
Autor: Shutterstock.com Połówki dojrzałego awokado napełnione nadzieniem z tuńczyka podane z grzankami
łatwy
15 min
2

Dieta bezglutenowa

Dieta wegetariańska

Czy jesteś na diecie niskowęglowodanowej i szukasz dań, które można przygotować w mgnieniu oka? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce. Wypróbuj nasz przepis na awokado nadziewane tuńczykiem. To może być Twoje śniadanie, przystawka lub kolacja.

Składniki

1 puszka tuńczyka w sosie własnym

100 g twarożku naturalnego

100 g śmietany

1 ząbek czosnku

1 łyżeczka musztardy

sól i pieprz do smaku

1 szczypta ostrej papryki mielonej

2 awokado

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Najpierw przygotuj nadzienie. Aby to zrobić, osącz tuńczyka z sosu własnego i umieść go w misce. Dodaj twarożek, śmietanę, posiekany ząbek czosnku i musztardę. Dobrze wymieszaj. Teraz dopraw do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Ponownie wymieszaj.

Umyj awokado i przekrój je wzdłuż. Obróć połówki i oddziel je od siebie. Usuń pestkę. Dołki po pestce napełnij przygotowanym nadzieniem ​​z tuńczyka. Udekoruj świeżymi ziołami. Gotowe!

Czasami po prostu nie masz ochoty stać długo w kuchni. Wtedy potrzebujesz czegoś na szybko - a nasze awokado nadziewane tuńczykiem sprawdzi się w tej roli idealnie! Przysmak jest gotowy w zaledwie 15 minut! Około 5 g węglowodanów na porcję sprawia, że ​​danie zalicza się do diety niskowęglowodanowej. Czy nie sądzisz, że to doskonały pomysł?

Awokado - kalorie i właściwości smaczliwki. Dlaczego warto jeść awokado?