Konfitura z kumkwatu - przepis na cudownie orzeźwiającą konfiturę z kumkwatów

2021-01-31
Marta Balko
Konfitura z kumkwatu - przepis na cudownie orzeźwiającą konfiturę z kumkwatów
Autor: Shutterstock Z owoców kumkwatu można zrobić wyśmienitą konfiturę.
łatwy
20 min
4

Jak jeść kumkwaty? Na surowo, marynowane, kandyzowane lub zrobić przetwory, na przykład pyszną konfiturę z kumkwatów. Wypróbuj nasz przepis i sprawdź, jak smakuje domowa konfitura z kumkwatów na bazie soku pomarańczowego. Oto sprawdzona receptura. 

Polecamy przepisy z kumkwatami

Nalewka z kumkwatów

Sałatka z kopru włoskiego, ogórka i rzodkiewek z kumkwatami

Szynka pieczona z kumkwatami

Sałatka z piersi indyczej z kumkwatami

Składniki

80 dag kumkwatów

sok z 3 pomarańczy

30 dag cukru

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Kumkwaty włożyć do miseczki i zalać zagotowaną wodą. Parzyć owoce przez 10 minut. 

Po tym czasie wyjąć kumkwaty, pokroić na plasterki i usunąć pestki.

Do rondla wlać sok z pomarańczy dodać kumkwaty i cukier. Smażyć ok. 30 minut, do odparowania soku, od czasu do czasu mieszając.

Marta Balko
Podziel się opinią
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE