Ravioli z grzybami - przepis na pierożki z grzybami i serem
2021-03-30
średni
60 min
4
Dieta wegetariańska
Ravioli to małe pierożki wypełnione różnego rodzaju farszem. Tym razem podajemy przepis na ravioli z grzybami. Sprawdź, jak je przygotować.
SKŁADNIKI
- Na ciasto:
- 35 dag mąki
- jajo
- 150 ml wody
- Na nadzienie grzybowe:
- 10 dag grzybów
- 10 dag cebuli
- 10 dag sera żółtego
- pieprz
- sól
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Grzyby umyć, ugotować i posiekać.
- Cebulę obrać, posiekać w drobniutka kostkę i usmażyć z grzybami i startym serem. Doprawić do smaku.
- Następnie ze wszystkich składników starannie wyrobić ciasto, rozwałkować i kieliszkiem wykroić z niego krążki.
- Na każdy krążek nakładać nadzienie wielkości orzecha laskowego i zlepić brzegi
- Gotować we wrzącej, osolonej wodzie. Osączyć.
- Podawać polane masłem.
Jak mrozić grzyby?