Ravioli z grzybami - przepis na pierożki z grzybami i serem

Ravioli z grzybami
Autor: Shutterstock.com Ravioli z grzybami - włoski przepis na pierogi z pysznym nadzieniem grzybowym
średni
60 min
4

Dieta wegetariańska

Ravioli to małe pierożki wypełnione różnego rodzaju farszem. Tym razem podajemy przepis na ravioli z grzybami. Sprawdź, jak je przygotować.

SKŁADNIKI

  • Na ciasto:
  • 35 dag mąki
  • jajo
  • 150 ml wody
  • Na nadzienie grzybowe:
  • 10 dag grzybów
  • 10 dag cebuli
  • 10 dag sera żółtego
  • pieprz
  • sól

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Grzyby umyć, ugotować i posiekać.
  • Cebulę obrać, posiekać w drobniutka kostkę i usmażyć z grzybami i startym serem. Doprawić do smaku.
  • Następnie ze wszystkich składników starannie wyrobić ciasto, rozwałkować i kieliszkiem wykroić z niego krążki.
  • Na każdy krążek nakładać nadzienie wielkości orzecha laskowego i zlepić brzegi
  • Gotować we wrzącej, osolonej wodzie. Osączyć.
  • Podawać polane masłem.
Jak mrozić grzyby?
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej