Kompot z rabarbarem i goździkami - pyszny napój na ciepłe dni

Kompot z rabarbarem i goździkami
Autor: photos.com Kompot rabarbarowy lepiej smakuje z dodatkiem goździków
łatwy
20 min
4

Kompot z rabarbaru to dla wielu z nas smak wakacji. Wystarczy świeży lub mrożony rabarbar i pół godziny wolnego czasu na przygotowanie kompotu, a przez chwilę poczujesz się, jakbyś przeniósł się do czasów dzieciństwa.

Sprawdź też przepisy na desery z rabarbarem:

Rabarbar na ciepło z lodami - wyśmienity deser słodko-kwaśny

Rabarbar w cieście francuskim - prosty przepis na wiosenny deser

Amerykański placek z rabarbarem

Ciasto rabarbarowe na kruchym spodzie z bezą orzechową

Polecamy również inne dania z rabarbarem:

Kolendrowe gołąbki w liściach rabarbaru, czyli dolmades trochę inaczej

Pieczone buraki z rabarbarem, mozzarellą i octem balsamicznym

Pierogi z rabarbarem - pomysł na pierwsze w sezonie pierogi z owocami

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Umyte łodygi rabarbaru pokroić w plastry grubości 1 cm.
  • Do garnka wlać wodę, wsypać cukier, dodać rabarbar i goździki.
  • Na koniec wlać sok z cytryny.
  • Gotować przez około 20 min.
  • Podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego!