Rabarbar można zamknąć na zimę w słoikach na kilka sposobów. Można z niego przygotować kompoty, musy, dżemy i konfitury na słodko lub wytrawne sosy i chutneye. oto kilka naszych ulubionych przpeisów.
Dżem z rabarbaru
Przetwory z rabarbaru mogą mieć bardzo atrakcyjny smak - wiele zależy od użytych dodatków. Oto 3 pomysły na dżem rabarbarowy. PRZEPISY!
więcej...
foto: Shutterstock
Rabarbar do mięs na 3 sposoby
Rabarbar do mięsa można serwować na wiele sposobów. Może to być gęsty smakowity sos lub kwaskowata konfitura. Jak zrobić rabarbarowe sosy do mięsa, które zasmakują każdemu. PRZEPIS
więcej...
foto: Shutterstock
Ocet z rabarbaru
Ocet z rabarbaru to alternatywa dla octu jabłkowego. Możesz samodzielnie zrobić go w domu. Znakomicie podkreśla smak warzyw. PRZEPIS!
więcej...
foto: Archiwum
Konfitura rabarabarowo-cytrusowa
Kwaskowy smak rabarbaru dobrze komponuje się z innymi owocami i doskonale pasuje do deserów. Zimą jednak rabarbaru nie ma, dlatego jego miłośnicy mogą w sezonie zrobić z niego przetwory. Podajemy świetny przepis na konfiturę z rabarbaru i cytrusów. PRZEPIS!
więcej...
foto: Shutterstock
Nalewka rabarbarowa: domowy trunek na rabarbarze
Polecamy Wam przepis na ten łatwy domowy trunek na rabarbarze, który w końcowym efekcie świetnie smakuje podany do ciasta lub herbaty. PRZEPIS
więcej...
foto: Shutterstock
Chutney z rabarbaru
Chutney z rabarbaru to doskonały dodatek do mięs. PRZEPIS!
więcej...
foto: Shutterstock
Dżem z rabarbaru i truskawek z miodem
Rabarbar tworzy bardzo udany duet z truskawkami. PRZEPIS
więcej...
foto: Shutterstock
Konfitura z rabarbaru, rodzynek i cytrusów
Warto zawekować kilka słoiczków konfitury z rabarbaru, rodzynek i cytrusów. A jeśli mamy apetyt, możemy od razu zjeść ją z kanapkami. Doskonale będzie się komponowała także z serami i wędlinami. Wypróbuj ten PRZEPIS!
więcej...
foto: Shutterstock
Truskawkowy kompot z rabarbarem
Kompot truskawkowo-rabarbarowy to obowiązkowa pozycja w wiosennym menu. PRZEPIS!
więcej...
foto: thinkstockphotos.com
Mus rabarbarowy na zimę
Podpowiadamy, jak zrobić pyszny mus rabarbarowy na zimę. Jest bardzo łatwy w przygotowaniu, a do tego smaczny! Zimą mus z rabarbaru można dodawać do ciast, naleśników i deserów. PRZEPIS!
więcej...
foto: Shutteratock
Marmolada rabarbarowo-jabłkowa
Wszystkie miłośniczki domowych receptur zapraszamy do zapoznania się z przepisem na marmoladę z rabarbaru i jabłek z nutką cytryny. Świetna, kwaskowa marmolada znakomicie pasuje deserów i wypieków. PRZEPIS!