Grzaniec z piwa i wódki o aromacie pędów sosny i jałowca

2021-11-16 12:27

Grzane piwo z odrobiną wódki o aromacie sosnowym i jałowcowym ma właściwości rozgrzewające. Napój na zimowe, mroźne wieczory i na po nartach. Zniewala leśnymi aromatami.

Grzaniec z piwa i żubrówki o aromacie pędów sosny i jałowca

i

Autor: Shutterstock Grzaniec o leśnym aromacie
łatwy
5 min
4

SKŁADNIKI

  • 2 butelki piwa jasnego, najlepiej niepasteryzowanego
  • 50 ml wódki aromatyzowanej pędami sosny
  • 1-2 ziarna jałowca

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Piwo delikatnie przelać po ściankach do rondla.
  • Dodać wódkę aromatyzowaną pędami sosny i ziarna jałowca.
  • Podgrzewać aż zrobi się gorące, ale do takiej temperatury, żeby dało się napój swobodnie pić.
Beszamel: Piwo
Redakcja
więcej...