Grzaniec z piwa i wódki o aromacie pędów sosny i jałowca

2021-11-16
Grzaniec z piwa i żubrówki o aromacie pędów sosny i jałowca
Autor: Shutterstock Grzaniec o leśnym aromacie
łatwy
5 min
4

Grzane piwo z odrobiną wódki o aromacie sosnowym i jałowcowym ma właściwości rozgrzewające. Napój na zimowe, mroźne wieczory i na po nartach. Zniewala leśnymi aromatami.

SKŁADNIKI

  • 2 butelki piwa jasnego, najlepiej niepasteryzowanego
  • 50 ml wódki aromatyzowanej pędami sosny
  • 1-2 ziarna jałowca

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Piwo delikatnie przelać po ściankach do rondla.
  • Dodać wódkę aromatyzowaną pędami sosny i ziarna jałowca.
  • Podgrzewać aż zrobi się gorące, ale do takiej temperatury, żeby dało się napój swobodnie pić.
Beszamel: Piwo