Brzoskwiniowy koktajl z piwem i whisky

Brzoskwiniowy koktajl z piwem i whisky
Autor: Shutterstock Piwny koktajl z brzoskwiń i whisky można ozdobić łodyżkami ziół
łatwy
20 min
4

Brzoskwiniowy koktajl z piwem i whisky to nowy trend wśród alkoholowych drinków. Bardzo łatwo go przygotować, jeśli jesteście szczęśliwymi posiadaczami miksera kielichowego, blendera lub malaksera. Schłodzony koktajl dla dorosłych polecamy na imprezowe wieczorki. 

SKŁADNIKI

  • 3 szklanki pokrojonych brzoskwiń świeżych, gotowanych lub mrożonych
  • 1 szklanka piwa typu lager
  • 50 ml whisky
  • 25 ml soku z cytryny
  • lód

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Kilka kawałków brzoskwini zachować do dekoracji. 
  • Pokrojone brzoskwinie w malakserze lub blenderze zmiksować z sokiem z cytryny, piwem i whisky.
  • Do szklaneczek wrzucić po kilka kostek lodu i kawałków brzoskwini.
  • Napełnić szklanki koktajlem.
W formie 24 niskokaloryczne drinki
Adrianna Ewa Stawska-Ostaszewska

Redaktorka serwisu kulinarnego Beszamel.pl Dziennikarka, tłumaczka, pisarka. Szefowa kuchni i koneserka smaku. Niestrudzona popularyzatorka historii kultur kulinarnych, kuchni regionalnych i narodowych. Autorka książek: „Dzieje łakomstwa i obżarstwa” (wyd. Harde, 2019), „Polska Księga …

więcej