Brzoskwiniowy koktajl z piwem i whisky

2019-07-12
Brzoskwiniowy koktajl z piwem i whisky
Autor: Shutterstock Piwny koktajl z brzoskwiń i whisky można ozdobić łodyżkami ziół
łatwy
20 min
4

Brzoskwiniowy koktajl z piwem i whisky to nowy trend wśród alkoholowych drinków. Bardzo łatwo go przygotować, jeśli jesteście szczęśliwymi posiadaczami miksera kielichowego, blendera lub malaksera. Schłodzony koktajl dla dorosłych polecamy na imprezowe wieczorki. 

 

Przepis przygotowały i przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Składniki

3 szklanki pokrojonych brzoskwiń świeżych, gotowanych lub mrożonych

1 szklanka piwa typu lager

50 ml whisky

25 ml soku z cytryny

lód

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Kilka kawałków brzoskwini zachować do dekoracji. 

Pokrojone brzoskwinie w malakserze lub blenderze zmiksować z sokiem z cytryny, piwem i whisky.

Do szklaneczek wrzucić po kilka kostek lodu i kawałków brzoskwini.

Napełnić szklanki koktajlem.