Bezalkoholowy drink na Halloween. Zachwyć wszystkich gości

Dieta bezglutenowa
Dieta wegetariańska
Halloween już coraz bliżej, jeśli więc planujemy ciekawą imprezę już teraz musimy zacząć się przygotowywać. Przekąski to jedno, a napoje to zupełnie coś innego. Zaskocz gości tą przepyszną i bezalkoholową "krwawą miksturą". Jej wygląd z pewnością wpisze się w halloweenowe oczekiwania!
Idealny na imprezę halloweenową. Napój, który zachwyca
Przepis na ten prosty napój sprawdzi się idealnie na halloweenową imprezę. Wychodzi owocowa i pyszna a wygląda spektakularnie, w szczególności jeśli dodamy do niej galaretkę i zamrożone kostki soku porzeczkowego. Będzie przypominała wówczas krew ze skrzepami!
Ten poncz sprawdzi się zarówno na imprezach dla dziecki, jak i u dorosłych, w szczególności jeśli jeszcze podkręcimy go np. suchym lodem. Wtedy nikt nie będzie się mógł oprzeć naszej niesamowitej miksturze. Możemy podawać go w misie z chodziła lub od razu w kieliszkach.
Jak podawać halloweenowy poncz? Ten sposób się sprawdzi
Ciekawym pomysłem może być obtoczenie brzegów szklanek czy kieliszków w cukrze barwionym na czerwono lub czarno. Wystarczy zwilżyć brzegi za pomocą soku z cytryny, a następnie obtoczyć je w kolorowym cukrze. Zjawiskowy efekt gwarantowany!
Ten poncz to ciekawy i kreatywny sposób na ciekawy napój halloweenowy. Wystarczy kilka składników, a jego smak z pewnością zachwyci każdego. Podaj gościom tą "krwawą miksturę" i ciesz się licznymi komplementami. Rodzimy przygotować jej nieco więcej, bo szybko będzie znikać.
SKŁADNIKI
- 1 litr soku malinowego
- 500 ml lemoniady
- sok z 1 cytryny
- 2–3 łyżki miodu
- kilka malin (świeżych lub mrożonych)
- kilka listków mięty
- Dodatkowo:
- 1 list soku porzeczkowego
- 500 ml wody gorącej
- 1 galaretka malinowa
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Galaretkę zalewamy wrzącą wodą.
- Dokładnie mieszamy.
- Odstawiamy do lodówki do stężenia.
- Sok porzeczkowy nalewamy do woreczków na lód lub foremki.
- Wkładamy do zamrażarki na około 3 godziny.
- W dużym dzbanku mieszamy ze sobą sok malinowy, miód i sok z cytryny.
- Dodajemy lemoniadę, owoce, zamrożony sok pomarańczowy i pokrojoną w kostkę galaretkę.
- Całość mieszamy.