Bezalkoholowy drink na Halloween. Zachwyć wszystkich gości

Bezalkoholowy drink na Halloween. Zachwyć wszystkich gości
Autor: Iuliia_n/ Shutterstock
łatwy
10 min
8

Dieta bezglutenowa

Dieta wegetariańska

Halloween już coraz bliżej, jeśli więc planujemy ciekawą imprezę już teraz musimy zacząć się przygotowywać. Przekąski to jedno, a napoje to zupełnie coś innego. Zaskocz gości tą przepyszną i bezalkoholową "krwawą miksturą". Jej wygląd z pewnością wpisze się w halloweenowe oczekiwania!

Idealny na imprezę halloweenową. Napój, który zachwyca

Przepis na ten prosty napój sprawdzi się idealnie na halloweenową imprezę. Wychodzi owocowa i pyszna a wygląda spektakularnie, w szczególności jeśli dodamy do niej galaretkę i zamrożone kostki soku porzeczkowego. Będzie przypominała wówczas krew ze skrzepami!

Ten poncz sprawdzi się zarówno na imprezach dla dziecki, jak i u dorosłych, w szczególności jeśli jeszcze podkręcimy go np. suchym lodem. Wtedy nikt nie będzie się mógł oprzeć naszej niesamowitej miksturze. Możemy podawać go w misie z chodziła lub od razu w kieliszkach.

Jak podawać halloweenowy poncz? Ten sposób się sprawdzi

Ciekawym pomysłem może być obtoczenie brzegów szklanek czy kieliszków w cukrze barwionym na czerwono lub czarno. Wystarczy zwilżyć brzegi za pomocą soku z cytryny, a następnie obtoczyć je w kolorowym cukrze. Zjawiskowy efekt gwarantowany!

Ten poncz to ciekawy i kreatywny sposób na ciekawy napój halloweenowy. Wystarczy kilka składników, a jego smak z pewnością zachwyci każdego. Podaj gościom tą "krwawą miksturę" i ciesz się licznymi komplementami. Rodzimy przygotować jej nieco więcej, bo szybko będzie znikać.

SKŁADNIKI

  • 1 litr soku malinowego
  • 500 ml lemoniady
  • sok z 1 cytryny
  • 2–3 łyżki miodu
  • kilka malin (świeżych lub mrożonych)
  • kilka listków mięty
  • Dodatkowo:
  • 1 list soku porzeczkowego
  • 500 ml wody gorącej
  • 1 galaretka malinowa

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Galaretkę zalewamy wrzącą wodą.
  • Dokładnie mieszamy.
  • Odstawiamy do lodówki do stężenia.
  • Sok porzeczkowy nalewamy do woreczków na lód lub foremki.
  • Wkładamy do zamrażarki na około 3 godziny.
  • W dużym dzbanku mieszamy ze sobą sok malinowy, miód i sok z cytryny.
  • Dodajemy lemoniadę, owoce, zamrożony sok pomarańczowy i pokrojoną w kostkę galaretkę.
  • Całość mieszamy.
Halloweenowe ciasteczka
Kinga Goldstein

Ukończyła studia na Uniwersytecie Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy na kierunku Edytorstwo. Fascynuje ją wszystko związane z urodą, wszelkimi medycznymi nowinkami i zdrowym jedzeniem (a przynajmniej przeważnie zdrowym). Uwielbia sama wypróbowywać wszelkie domowe …

więcej