Pulchne naleśniki na słodko, słono i słodko-słono - sprawdź przepis na fantastycznie puszyste naleśniki
2021-03-29

łatwy
30 min
4
Przekąski obowiązkowo muszą znaleźć się na każdej imprezie. Ciekawym pomysłem na niebanalną przekąskę będą placki naleśnikowe na słodko, słono i słodko-słono. Jurek Sobieniak zdradził przepis na doskonałe ciasto do pulchnych naleśników. Wśród propozycji każdy może znaleźć coś dla siebie!
Pulchne naleśniki na słodko-słono
Aby przygotować znakomity krem migdałowy z szynką należy wymieszać:
Krem z suszonymi pomidorami na ostro:
Aby przygotować nadzienie w wersji wytrawnej należy wymieszać:
Puszyste naleśniki z kremem karmelowym na słodko:
Do nadzienia w wersji słodkiej potrzebujemy:
SKŁADNIKI
- 500 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 4 jajka
- 200 g jogurtu naturalnego
- 500 ml mleka
- 100 g roztopionego masła
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Składniki ciasta zmiksować i odstawić na kilka minut. Następnie smażyć cienkie naleśniki na mocno rozgrzanej patelni.
- Wypełnić ulubionym nadzieniem i zwinąć w rulon.
Jak zrobić NALEŚNIKI idealne?