Pulchne naleśniki na słodko, słono i słodko-słono - sprawdź przepis na fantastycznie puszyste naleśniki

Pulchne naleśniki na słodko, słono i słodko-słono - sprawdź przepis na fantastycznie puszyste naleśniki
Autor: Shutterstock Pulchne naleśniki świetnie sprawdzają się jako imprezowa przekąska.
łatwy
30 min
4

Przekąski obowiązkowo muszą znaleźć się na każdej imprezie. Ciekawym pomysłem na niebanalną przekąskę będą placki naleśnikowe na słodko, słono i słodko-słono. Jurek Sobieniak zdradził przepis na doskonałe ciasto do pulchnych naleśników. Wśród propozycji każdy może znaleźć coś dla siebie!

Pulchne naleśniki na słodko-słono

Aby przygotować znakomity krem migdałowy z szynką należy wymieszać:

Krem z suszonymi pomidorami na ostro:

Aby przygotować nadzienie w wersji wytrawnej należy wymieszać:

Puszyste naleśniki z kremem karmelowym na słodko:

Do nadzienia w wersji słodkiej potrzebujemy:

SKŁADNIKI

  • 500 g mąki pszennej 
  • 1 łyżeczka sody 
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 4 jajka
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 500 ml mleka
  • 100 g roztopionego masła

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Składniki ciasta zmiksować i odstawić na kilka minut. Następnie smażyć cienkie naleśniki na mocno rozgrzanej patelni.
  • Wypełnić ulubionym nadzieniem i zwinąć w rulon.
Jak zrobić NALEŚNIKI idealne?