Placki dyniowo-twarożkowe
2017-11-28
10:40
Dynia i twarożek to duet, który podbija kubki smakowe. Spróbuj placków dyniowo-twarożkowych z dodatkiem cynamonu i przekonaj się, jak doskonale się uzupełniają. Oto ciekawy przepis na ich wykonanie.
i
łatwy
30 min
4
SKŁADNIKI
- 400 g dyni startej drobno
- 200 g twarożku sernikowo-kanapkowego Mój Ulubiony
- 2 jaja
- Kilka łyżek mąki
- 50 g cukru trzcinowego
- 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
Dynię dokładnie zmiksować z twarożkiem sernikowo-kanapkowym Mój Ulubiony i jajkami. Stopniowo dodawać mąkę - ciasto powinno być niezbyt sztywne, nieco gęstsze niż na naleśniki. Jeśli jest zbyt gęste, rozrzedzić mlekiem.
Smażyć na odrobinie oleju rozgrzanego na patelni, z obu stron na złoto.
Cukier wymieszać z cynamonem, posypać placuszki przed podaniem.