Placki dyniowo-twarożkowe

2021-03-29
mat. pras. Wieluń
Placuszki dyniowo-twarożkowe
Autor: thinkstockphotos.com Placki z dyni i twarożku pasują na śniadanie i podwieczorek.
łatwy
30 min
4

Dynia i twarożek okazuje się doskonałym połączeniem. Wypróbuj przepis na placki dyniowo-twarożkowe z cynamonem i przekonaj się, jak wyśmienicie smakuje ten duet. Oto sposób przygotowania. 

SKŁADNIKI

  • 400 g dyni startej drobno
  • 200 g twarożku sernikowo-kanapkowego Mój Ulubiony
  • 2 jaja
  • Kilka łyżek mąki
  • 50 g cukru trzcinowego
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

    Dynię dokładnie zmiksować z twarożkiem sernikowo-kanapkowym Mój Ulubiony i jajkami. Stopniowo dodawać mąkę - ciasto powinno być niezbyt sztywne, nieco gęstsze niż na naleśniki. Jeśli jest zbyt gęste, rozrzedzić mlekiem.

    Smażyć na odrobinie oleju rozgrzanego na patelni, z obu stron na złoto.

    Cukier wymieszać z cynamonem, posypać placuszki przed podaniem.

mat. pras. Wieluń