Placki dyniowo-twarożkowe
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Dynia i twarożek okazuje się doskonałym połączeniem. Wypróbuj przepis na placki dyniowo-twarożkowe z cynamonem i przekonaj się, jak wyśmienicie smakuje ten duet. Oto sposób przygotowania.
SKŁADNIKI
- 400 g dyni startej drobno
- 200 g twarożku sernikowo-kanapkowego Mój Ulubiony
- 2 jaja
- Kilka łyżek mąki
- 50 g cukru trzcinowego
- 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
Dynię dokładnie zmiksować z twarożkiem sernikowo-kanapkowym Mój Ulubiony i jajkami. Stopniowo dodawać mąkę - ciasto powinno być niezbyt sztywne, nieco gęstsze niż na naleśniki. Jeśli jest zbyt gęste, rozrzedzić mlekiem.
Smażyć na odrobinie oleju rozgrzanego na patelni, z obu stron na złoto.
Cukier wymieszać z cynamonem, posypać placuszki przed podaniem.