Placki dyniowo-twarożkowe

2017-10-10
mat. pras. Wieluń
Placuszki dyniowo-twarożkowe
Autor: thinkstockphotos.com Placki z dyni i twarożku pasują na śniadanie i podwieczorek.
łatwy
30 min
4

Dynia i twarożek okazuje się doskonałym połączeniem. Wypróbuj przepis na placki dyniowo-twarożkowe z cynamonem i przekonaj się, jak wyśmienicie smakuje ten duet. Oto sposób przygotowania. 

Składniki

400 g dyni startej drobno

200 g twarożku sernikowo-kanapkowego Mój Ulubiony

2 jaja

Kilka łyżek mąki

50 g cukru trzcinowego

1/2 łyżeczki mielonego cynamonu

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Dynię dokładnie zmiksować z twarożkiem sernikowo-kanapkowym Mój Ulubiony i jajkami. Stopniowo dodawać mąkę - ciasto powinno być niezbyt sztywne, nieco gęstsze niż na naleśniki. Jeśli jest zbyt gęste, rozrzedzić mlekiem.

Smażyć na odrobinie oleju rozgrzanego na patelni, z obu stron na złoto.

Cukier wymieszać z cynamonem, posypać placuszki przed podaniem.

mat. pras. Wieluń
Podziel się opinią
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE