Jak zrobić naleśniki z jabłkami i rodzynkami?

2018-04-17
jak_zrobic_nalesniki_z_jablkami.jpg
Autor: photos.com Naleśniki z jabłkami i rodzynkami - ulubiona potrawa wielu milusińskich.
łatwy
30 min
4

Naleśniki można przygotowywać na wiele sposobów. Tym razem proponujemy wersję „na słodko” z jabłkami i rodzynkami.

Składniki

1 i 1/2 szklanki mąki pszennej

szklanka mleka

szklanka wody

szczypta soli

2 łyżki oleju

olej do smażenia

1 kg jabłek

garść rodzynek

cynamon

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Składniki zmiksuj (mąka, mleko, woda, sól, olej).

Smaż placki na rozgrzanym oleju. 

Usmażone naleśniki odkładaj na talerz i przykryj drugim talerzem lub folią aluminiową.

Jabłka obierz, przekrój, usuń gniazda nasienne i pokrój w niewielką kostkę. 

Włóż do rondelka, podlej wodą, dodaj cukier i duś ok. 15 minut. 

Rodzynki sparz, odsącz, dodaj do gorących jabłek. 

Masę jabłkową dopraw cynamonem. Wyłóż masę na naleśniki, każdy złóż na pół. 

Podawaj ciepłe.

Podziel się opinią
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE