Egzotyczne naleśniki z bananami i wiórkami kokosowymi
2021-03-29

łatwy
20 min
4
Te egzotyczne naleśniki smakują jak słoneczny poranek w tropikach. Ciasto jest lekkie i delikatne a nadzienie kremowe, delikatne, ze słodka nutą bananów i intensywnie pachnącym kokosem. Tropikalny raj na słotne polskie poranki.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 25 g masła
- jajko
- sól
- 2 banany
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Banany obieramy, rozgniatamy widelcem, mieszamy z wiórkami i jogurtem. Odstawiamy do lodówki.
- Składniki ciasta miksujemy i odstawiamy na pół godziny, po tym czasie smażymy cienkie placki.
- Naleśniki smarujemy nadzieniem i podajemy ciepłe.