Do twarogu dodaję ten składniki. Naleśniki z tym obłędnym farszem to mój pomysł na szybki obiad
Dieta wegetariańska
Każdy przepis na naleśniki to hit. Tak samo jest z tą recepturą. Do nadziania naleśników przygotowuje się obłędny farsz z twarożku z dodatkiem wiórków kokosowych. Ten prosty składnik sprawia, że naleśniki smakują wyjątkowo dobrze. W słodkiej wersji podbiją każdy kubek smakowy. Poznajcie prosty i szybki przepis na naleśniki z kokosowym twarożkiem.
Naleśniki z kokosowym twarożkiem – składniki
Naleśniki wypełnione słodkim farszem o smaku kokosa są pyszne. Bez trudu można je zrobić w domu z kilku niedrogich składników. Są w sklepach przez cały rok, więc sprawdzą się i w lecie, i w zimie.
Lista składników niezbędnych do usmażenia naleśników i przygotowania kokosowego twarożku została podzielona na dwie części. Pierwsza z nich obejmuje produkty, z których robi się ciasto naleśnikowe. Druga to artykuły spożywcze potrzebne do przygotowania znakomitego twarożku kokosowego.
- składniki do ciasta naleśnikowego – mąka pszenna, mleko, jajka, cukier, woda, olej
- składniki do koksowego twarożku – ser twarogowy, mleko, wiórki kokosowe, jogurt grecki, cukier
Jak zrobić naleśniki z kokosowym twarożkiem?
Naleśniki są pyszne i łatwe do przygotowania. Ich zaletą jest to, że doskonale smakują z wytrawnymi i słodkimi dodatkami. Farsz można przyrządzić z mięsa, warzyw, owoców czy białego sera. W tym przepisie naleśniki serwuje się w słodkiej odsłonie. Przepis nie jest skomplikowany, a przygotowanie nie wymaga dużego doświadczenia w domowym gotowaniu. Jeżeli pierwszy naleśnik nie wyjdzie, nie ma się co przejmować. Tak zdarza się nawet najlepszym szefom kuchni.
Jak więc przygotować domowe naleśniki z kokosowym twarożkiem? To słodkie danie zachwyci prostym i szybkim przygotowaniem.
- 1. krok – przygotowanie twarożku kokosowego do faszerowania naleśników
- 2. krok – przygotowanie ciasta naleśnikowego
- 3. krok – usmażenie naleśników
- 4. krok – zawinięcie w naleśniki kokosowego twarożku
Jak podawać naleśniki z kokosowym twarożkiem?
Pełne smaku naleśniki, w których środku kryje się obłędny kokosowy twarożek, to uniwersalne danie, które smakuje zawsze i każdemu. Dzięki temu, że składniki są w sklepach przez cały rok, a przygotowanie nie jest trudne, można je robić na okrągło. Szybko się nie znudzą.
Naleśniki z twarożkiem z wiórkami kokosowymi można podać na słodki obiad. Sprawdzą się też jako deser na bogato. Porcje wzbogacą świeże owoce i jogurt naturalny lub śmietana. Naleśniki można posypać startą gorzką czekoladą lub oprószyć cukrem pudrem czy szczyptą cynamonu. W każdej wersji naleśniki nafaszerowane kokosowym twarożkiem zauroczą wyglądem i smakiem.
SKŁADNIKI
- Ciasto:
- 1 i 1/3 szklanki mleka
- 1 szklanka mąki
- 3/4 szklanki wody
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju
- 1 i 1/2 łyżki cukru
- olej do smażenia
farsz:- 250 g twarogu
- 1/2 szklanki gorącego mleka
- 4 łyżki wiórków kokosowych
- 3 łyżki jogurtu greckiego
- 2 łyżki cukru
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Wiórki kokosowe zalać gorącym mlekiem i odstawić.
- Twaróg przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Dodać jogurt i namoczone w mleku wiórki kokosowe. Wyspać cukier. Dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki.
- Do miski wlać olej i wodę. Wbić jajka i wymieszać.
- Wsypać mąkę i zmiksować na gładkie ciasto. Odstawić na 10 minut.
- Na patelni rozgrzać olej i smażyć na mim porcje ciasta, formując cienkie naleśniki. Smażyć z obu stron na złty kolor. Po usmażeniu przekładać na deskę lub talerz i przykryć, aby nie ostygły.
- Na naleśniki nakładać kokosowy farsz i zwijać w rulon lub składać w kopertę.
- Podawać ze śmietaną lub jogurtem i świeżymi owocami.