Bezglutenowe naleśniki z gruszkami w miodzie - ciepła kolacja lub śniadanie

2020-11-04
Bezglutenowe naleśniki z gruszkami - ciepła kolacja lub śniadanie
Autor: Shutterstock Bezglutenowe naleśniki z gruszkami to pyszna propozycja dla całej rodziny.
łatwy
30 min
4

Sprawdź, jak łatwo i szybko przyrządzić sycącą, bezglutenową kolację dla całej rodziny. Oto przykładowy przepis na pyszne naleśniki bezglutenowe z gruszkami.

Składniki

100 g mieszanki bezglutenowej

2 jajka

270 ml mleka sojowego

1 łyżka oleju

sól

1 gruszka

2 łyżki miodu

cynamon

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Mieszankę bezglutenową, mleko, jajka oraz łyżkę oleju dokładnie zmiksować w misce. Dodać szczyptę soli.

Smażyć cienkie naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni.

Gruszkę obrać i pokroić w łódeczki. Na małej patelni rozpuścić miód, dodać gruszki. Po kilku minutach dodać łyżeczkę cynamonu.

Gdy gruszki staną się miękkie zdjąć je z patelni i układać na naleśnikach. Można posypać cukrem bądź cynamonem.

Podziel się opinią
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE