Bezglutenowe naleśniki z gruszkami w miodzie - ciepła kolacja lub śniadanie
2021-03-29

łatwy
30 min
4
Sprawdź, jak łatwo i szybko przyrządzić sycącą, bezglutenową kolację dla całej rodziny. Oto przykładowy przepis na pyszne naleśniki bezglutenowe z gruszkami.
SKŁADNIKI
- 100 g mieszanki bezglutenowej
- 2 jajka
- 270 ml mleka sojowego
- 1 łyżka oleju
- sól
- 1 gruszka
- 2 łyżki miodu
- cynamon
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Mieszankę bezglutenową, mleko, jajka oraz łyżkę oleju dokładnie zmiksować w misce. Dodać szczyptę soli.
- Smażyć cienkie naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni.
- Gruszkę obrać i pokroić w łódeczki. Na małej patelni rozpuścić miód, dodać gruszki. Po kilku minutach dodać łyżeczkę cynamonu.
- Gdy gruszki staną się miękkie zdjąć je z patelni i układać na naleśnikach. Można posypać cukrem bądź cynamonem.