Bezglutenowe naleśniki z gruszkami w miodzie - ciepła kolacja lub śniadanie

2020-11-04
Bezglutenowe naleśniki z gruszkami - ciepła kolacja lub śniadanie
Autor: Shutterstock Bezglutenowe naleśniki z gruszkami to pyszna propozycja dla całej rodziny.
łatwy
30 min
4

Sprawdź, jak łatwo i szybko przyrządzić sycącą, bezglutenową kolację dla całej rodziny. Oto przykładowy przepis na pyszne naleśniki bezglutenowe z gruszkami.

Składniki

100 g mieszanki bezglutenowej

2 jajka

270 ml mleka sojowego

1 łyżka oleju

sól

1 gruszka

2 łyżki miodu

cynamon

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Mieszankę bezglutenową, mleko, jajka oraz łyżkę oleju dokładnie zmiksować w misce. Dodać szczyptę soli.

Smażyć cienkie naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni.

Gruszkę obrać i pokroić w łódeczki. Na małej patelni rozpuścić miód, dodać gruszki. Po kilku minutach dodać łyżeczkę cynamonu.

Gdy gruszki staną się miękkie zdjąć je z patelni i układać na naleśnikach. Można posypać cukrem bądź cynamonem.