Bezglutenowe naleśniki z gruszkami w miodzie - ciepła kolacja lub śniadanie

2021-03-29
Bezglutenowe naleśniki z gruszkami - ciepła kolacja lub śniadanie
Autor: Shutterstock Bezglutenowe naleśniki z gruszkami to pyszna propozycja dla całej rodziny.
łatwy
30 min
4

Sprawdź, jak łatwo i szybko przyrządzić sycącą, bezglutenową kolację dla całej rodziny. Oto przykładowy przepis na pyszne naleśniki bezglutenowe z gruszkami.

SKŁADNIKI

  • 100 g mieszanki bezglutenowej
  • 2 jajka
  • 270 ml mleka sojowego
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • 1 gruszka
  • 2 łyżki miodu
  • cynamon

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Mieszankę bezglutenową, mleko, jajka oraz łyżkę oleju dokładnie zmiksować w misce. Dodać szczyptę soli.
  • Smażyć cienkie naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni.
  • Gruszkę obrać i pokroić w łódeczki. Na małej patelni rozpuścić miód, dodać gruszki. Po kilku minutach dodać łyżeczkę cynamonu.
  • Gdy gruszki staną się miękkie zdjąć je z patelni i układać na naleśnikach. Można posypać cukrem bądź cynamonem.