Spaghetti z pieczoną fetą, brokułami i groszkiem: nowy przepis na FETA PASTA
Dieta wegetariańska
Spaghetti z pieczoną fetą, brokułami i groszkiem to nowy, sprytny przepis na FETA PASTA. Wszystko piecze się w jednej formie razem z makaronem. Nie ma potrzeby oddzielnie gotować makaron. Prościej się nie da! Idealne danie jednogarnkowe dla zapracowanych i zabieganych!
Jak zacząć gotować?
Wiele osób rozpoczynających swoją przygodę z gotowaniem, niepokoi się o wyniki swoich starań. Nie ma czym się martwić. Wystarczy nie rzucać się na głęboką wodę, tylko wybrać łatwy przepis. Właśnie taki, jak to sprytne danie. W tym przepisie nie ma potrzeby nawet oddzielnie gotować makaronu spaghetti. Wszystko wystarczy włożyć do jednej formy żaroodpornej i wstawić do rozgrzanego piekarnika, by po 45 minut cieszyć się pysznym makaronem z aromatycznym sosem serowym.
Zobacz galerię zdjęć krok po kroku, jak zrobić spaghetti z pieczoną fetą:
SKŁADNIKI
- 500 g makaronu spaghetti
- 300 g brokułów mrożonych
- 250 g zielonego groszku mrożonego
- 250 g sera feta
- 1 łyżka mieszanki ziół włoskich
- 1 łyżeczka granulowanego czosnku
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu mielonego
- 4½ szklanki wody wrzącej
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Makaron spaghetti rozłożyć na dnie naczynia żaroodpornego.
- Po środku ułożyć kostkę sera feta. Z jednej strony ułożyć zamrożone różyczki brokuła. Z drugiej wysypać zielony groszek.
- Dodać przypawy. Zalać gorącą wodą. Wstawić do rozgrzanego piekarnika.
- Piec przez 45 minut w 200°C.
- Przed podaniem wymieszać wszystko razem. Niech makaron i warzywa pokryje roztopiony ser feta.