Papardelle z owocami morza
2021-03-29

łatwy
20 min
4
Papardelle z owocami morza to odpowiednia potrawa na romantyczną kolację. Podobno owoce morza mają miłosną moc. Nie musicie w to wierzyć, wystarczy wypróbować. Makaron z łososiem i krewetkami to bardzo pożywne danie pełne smaku.
SKŁADNIKI
- makaron wstążki lub inny tego rodzaju
- 25 dag krewetek
- filet (ok. 30 dag) ze świeżego łososia
- garść liści świeżego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
- kilka kropli sosu tabasco
- 3-4 łyżki śmietanki 36-proc.
- 10 pomidorów koktajlowych
- świeża bazylia do dekoracji
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Krewetki, łososia, liście szpinaku oraz posiekany drobno czosnek wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy minutę.
- Dorzucamy pomidorki, wlewamy śmietankę i doprowadzamy do odparowania sosu.
- Doprawiamy solą, pieprzem oraz tabasco, dodajemy ugotowany makaron, mieszamy.
- Przekładamy na talerze.
- Dekorujemy listkami bazylii.