Ten makaron jest szybki, prosty i daje kopa. Sprawdzi się na każdy dzień tygodnia

Proste, smaczne i z lekkim kopem. To spaghetti z chili i krewetkami rozgrzeje cię od środka. Obłędny smak, który przygotujemy w zaledwie kilka minut. Zamień bolognese i carbonarę na to lekkie spaghetti z zaledwie kilku składników.
Szybki makaron z kopem. Wystarczy kilka składników
Proste, lekkie i szybkie w przygotowaniu. Aromatyczne spaghetti z chili i krewetkami świetnie sprawdzi się na każdy dzień tygodnia. Wystarczy dosłownie kilka składników, by móc się nim rozkoszować. Bez stresu, specjalnych umiejętności czy sprzętów.
To spaghetti to kilka składników, a całość nie zajmie nam w przygotowaniu więcej niż 10 minut. W pół godziny będziemy mogli zaserwować przepyszny, lekki makaron z lekkim kopem. Sprawdzi się zarówno na weekendowy obiad, jak i szybki posiłek w środku tygodnia.
Co najlepsze w tym przepisie łatwo możemy dopasować poziom ostrości. Jeśli wolimy pikantniejsze posiłki wystarczy dodać nieco więcej płatków chili lub świeżą papryczkę jalapeno. Możemy dodać mniej chili, by nasz makaron był mniej pikantny.
Jeśli więc szukamy aromatycznego i prostego sposobu na szybki obiad, ten przepis sprawdzi się idealnie. Wystarczy kilka składników, które łatwo dostaniemy w każdym sklepie. Nie ma co się długo zastanawiać. Ten przepyszny makaron sprawdzi się idealnie dla każdego.
SKŁADNIKI
- 200 g makaronu spaghetti
- 25 ml oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 0,5 łyżeczki płatków chili
- 300 g krewetek
- 100 g pomidorków koktajlowych
- pęczek świeżej pietruszki
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Krewetki oczyszczamy i osuszamy.
- Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek.
- Dodajemy posiekany czosnek i chili.
- Dodajemy krewetki i podsmażamy przez kilka minut.
- Dodajemy makaron, pomidorki pokrojone na pół i trochę wody z makaronu.
- Gotujemy kilka minut cały czas mieszając.
- Doprawiamy do smaku i posypujemy pietruszką.