Makaron zapiekany z grzybami: przepis na sycącą zimową kolację
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Makaron zapiekany z grzybami: łatwa do przyrządzenia i bardzo smaczna potrawa może okazać się doskonała na szybką, pyszną kolację.
SKŁADNIKI
- 1/2 opakowania makaronu
- 2 opakowania zupy pieczarkowej lub borowikowej
- 300 g pieczarek lub borowików
- 150 g sera żółtego
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Makaron ugotować (nie za miękko).
- Zupy przygotować według przepisu na torebkach.
- Pieczarki pokroić w plasterki.
- Ser zetrzeć na tarce.
- Makaron przełożyć do podłużnego żaroodpornego naczynia, posypać pieczarkami, równomiernie zalać zupą, posypać żółtym serem.
- Zapiekać około 20 minut w temperaturze 180 st. C (aż ser się stopi i zarumieni).
- Podawać na gorąco.