Makaron zapiekany z grzybami: przepis na sycącą zimową kolację

2021-03-29
Makaron zapiekany z grzybami
Autor: Konrad Kalbarczyk Makaron zapiekany z grzybami - kilkanaście minut i kolacja gotowa!
łatwy
15 min
4

Makaron zapiekany z grzybami: łatwa do przyrządzenia i bardzo smaczna potrawa może okazać się doskonała na szybką, pyszną kolację.

SKŁADNIKI

  • 1/2 opakowania makaronu
  • 2 opakowania zupy pieczarkowej lub borowikowej
  • 300 g pieczarek lub borowików
  • 150 g sera żółtego

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Makaron ugotować (nie za miękko).
  • Zupy przygotować według przepisu na torebkach.
  • Pieczarki pokroić w plasterki.
  • Ser zetrzeć na tarce.
  • Makaron przełożyć do podłużnego żaroodpornego naczynia, posypać pieczarkami, równomiernie zalać zupą, posypać żółtym serem.
  • Zapiekać około 20 minut w temperaturze 180 st. C (aż ser się stopi i zarumieni).
  • Podawać na gorąco.