Makaron z łososiem, pomidorkami i pestkami dyni
2021-12-21
łatwy
30 min
1
Dieta niskokaloryczna
Lekkie, eleganckie danie, zaskakujące smakami i fakturami składników, które łączą się w przyjemny i dietetyczny posiłek.
Kalorie: 708 kcal, Białko: 36 g, Tłuszcz: 35 g, Węglowodany: 72 g.
Przepis pochodzi z serwisu jeszcolubisz.pl, kompleksowego programu dietetycznego online, obejmującego:
- 16 rodzajów diet online do wyboru
- spersonalizowany plan dietetyczny
- jadłospis z przepisami i listą zakupów
- opiekę wykwalifikowanego dietetyka
- monitoring aktywności fizycznej
SKŁADNIKI
- 100 g filetu z łososia świeżego
- 1 szczypta czarnego pieprzu mielonego
- 1 łyżka pestek dyni
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 szczypta soli
- 70 g makaronu pełnoziarnistego tagliatelle suchego
- 6 sztuk pomidorków koktajlowych
- 1 szklanka liści szpinaku baby
- 4 suszone pomidory
- 2 ząbki czosnku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
- Suszone pomidory zalej wrzątkiem, a po kilku minutach odsącz i pokrój na mniejsze kawałki.
- Rybę umyj, osusz i pokrój w kostkę.
- Czosnek obierz i posiekaj.
- Pomidorki umyj i przekrój na pół.
- Na rozgrzanej patelni z tłuszczem podsmaż czosnek. Następnie dodaj rybę, szpinak, suszone pomidory, pomidorki, przyprawy i smaż przez kilka minut.
- Wymieszaj wszystkie składniki z makaronem, przełóż na talerz i posyp pestkami.
Jesz co lubisz - nowy program dietetyczny online