Makaron z łososiem, pomidorkami i pestkami dyni

2021-12-21
Makaron z łososiem, pomidorkami i pestkami dyni
Autor: jeszcolubisz.pl
łatwy
30 min
1

Dieta niskokaloryczna

Lekkie, eleganckie danie, zaskakujące smakami i fakturami składników, które łączą się w przyjemny i dietetyczny posiłek. 
Kalorie: 708 kcal, Białko: 36 g, Tłuszcz: 35 g, Węglowodany: 72 g.

Przepis pochodzi z serwisu jeszcolubisz.pl, kompleksowego programu dietetycznego online, obejmującego:

  • 16 rodzajów diet online do wyboru
  • spersonalizowany plan dietetyczny
  • jadłospis z przepisami i listą zakupów
  • opiekę wykwalifikowanego dietetyka
  • monitoring aktywności fizycznej

Sprawdź dietę dla siebie >

SKŁADNIKI

  • 100 g filetu z łososia świeżego
  • 1 szczypta czarnego pieprzu mielonego
  • 1 łyżka pestek dyni
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 szczypta soli
  • 70 g makaronu pełnoziarnistego tagliatelle suchego
  • 6 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 1 szklanka liści szpinaku baby
  • 4 suszone pomidory
  • 2 ząbki czosnku

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
  • Suszone pomidory zalej wrzątkiem, a po kilku minutach odsącz i pokrój na mniejsze kawałki.
  • Rybę umyj, osusz i pokrój w kostkę.
  • Czosnek obierz i posiekaj.
  • Pomidorki umyj i przekrój na pół.
  • Na rozgrzanej patelni z tłuszczem podsmaż czosnek. Następnie dodaj rybę, szpinak, suszone pomidory, pomidorki, przyprawy i smaż przez kilka minut.
  • Wymieszaj wszystkie składniki z makaronem, przełóż na talerz i posyp pestkami.
Jesz co lubisz - nowy program dietetyczny online