Zapiekany kogel-mogel z malinami
2021-03-29
łatwy
10 min
4
Przepis na szybki deser - kogel-mogel z malinami. Utarte z cukrem żółtka zapiecz z owocami i podawaj na ciepło. Takiego kogla-mogla z pewnością jeszcze nie próbowałeś!
Panna cotta z malinami
Panna cotta z sosem malinowym
SKŁADNIKI
- żółtka jajek
- cukier puder (1 łyżka na 1 żółtko)
- esencja waniliowa
- maliny
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ukręć żółtka, dodając do nich cukier puder (1 łyżka na 1 żółtko) i kilka kropli esencji waniliowej. Masa jest idealna, gdy ma puszystą konsystencję.
- Po zrobieniu masy, dna kokilek wyłóż malinami, które następnie zalej koglem moglem.
- Kokilki włóż do rozgrzanego do 190 stopni C piekarnika i piecz maksymalnie 5 minut, aż wierzch masy się przyrumieni.
- Tak przygotowany kogel mogel najlepiej smakuje na ciepło.