Pudding ryżowy z czekoladą z programu Zakupy pod Kontrolą

Pudding ryżowy z czekoladą z programu Zakupy pod Kontrolą
Autor: Anna Łukasiewicz blog Five o'clock Pudding ryżowy z czekoladą to propozycja Małgorzaty Krupy współprowadzącej program Zakupy pod Kontrolą
łatwy
25 min
4

Pudding ryżowy z czekoladą z programu Zakupy pod Kontrolą to autorski przepis Małgorzaty Krupy. Znana pogodynka o puszystych kształtach jest wielbicielką zdrowych deserów i doskonale sobie radzi w kuchni. Wypróbuj łatwy przepis na pyszny pudding ryżowy według Małgorzaty Krupy. 

Zobacz także: ZAKUPY POD KONTROLĄ, na antenie TVP2, w każdą niedzielę  począwszy od 16 września o 19:35

 

SKŁADNIKI

  • 1 woreczek białego ryżu
  • 1 ½ szklanki mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki budyniu śmietankowego
  • 1/3 łyżeczki cynamonu
  • 100 g gorzkiej czekolady

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Zagotuj w rondlu szklankę wody, włóż ryż i gotuj na małym ogniu.
  • Gdy woda znacznie odparuje wlej mleko i gotuj na małym ogniu do momentu gdy ryż wchłonie mleko.
  • Ugotowany, gorący ryż podziel na dwie porcje. Do jednej dodaj cukier oraz rozrobiony w niewielkiej ilości mleka budyń. Do drugiej dodaj cynamon i połamaną na kawałki czekoladę. Zblenduj obie masy na gładko.
  • Przygotuj dwa pucharki. Najpierw nałóż warstwę ciemną, a następnie jasną.
  • Pudding podawaj na ciepło.