Mus z białą czekoladą - walentynkowy afrodyzjak
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Walentynki to szczególny dzień, którego charakter powinny podkreślać spożywane potrawy. Warto dodać do nich naturalne afrodyzjaki, takie jak np. czekolada, aby podnieść temperaturę w związku. Sprawdź, jak zrobić mus z białą czekoladą.
SKŁADNIKI
- 380 ml śmietanki kremówki
- 120 g białej czekolady
- maliny
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Do miski wlać 330 ml śmietanki i ubić, resztę odstawić.
- Czekoladę posiekać, włożyć do rondelka i roztopić na parze (w kąpieli wodnej o temp. około 35°C).
- Pozostałe 50 ml śmietanki zagotować, wlać do rondelka z płynną czekoladą, wymieszać i odstawić.
- Połączyć ze sobą wszystkie składniki,
- Podawać na spodzie z malin.