Ryba w panierce z sera

2021-03-29
Ryba w panierce z sera
Autor: Shutterstock Chrupiąca serowa panierka na rybie - to jest to.
łatwy
20 min
4

Ryba w panierce z sera to super wersja panierowanej ryby. Przepadają za nią dzieci, a dorośli również nie narzekają. Podana z frytkami i puree z zielonego groszku smakuje wyśmienicie.

SKŁADNIKI

  • 4 filety z ryby morskiej
  • 8 łyżek startego żółtego sera
  • 1 jajko
  • 3 łyżki masła
  • 6 łyżek mąki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Ryby popłukać, osuszyć i skropić sokiem z cytryny. Odstawić na 40 -60 min, a następnie oprószyć solą i pieprzem.
  • Panierować w rozmąconym jajku i mące wymieszanej z serem. Smażyć na gorącym maśle.
  • Podawać z frytkami lub ziemniakami z wody.