Ryba w panierce z sera
2021-03-29

łatwy
20 min
4
Ryba w panierce z sera to super wersja panierowanej ryby. Przepadają za nią dzieci, a dorośli również nie narzekają. Podana z frytkami i puree z zielonego groszku smakuje wyśmienicie.
SKŁADNIKI
- 4 filety z ryby morskiej
- 8 łyżek startego żółtego sera
- 1 jajko
- 3 łyżki masła
- 6 łyżek mąki
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ryby popłukać, osuszyć i skropić sokiem z cytryny. Odstawić na 40 -60 min, a następnie oprószyć solą i pieprzem.
- Panierować w rozmąconym jajku i mące wymieszanej z serem. Smażyć na gorącym maśle.
- Podawać z frytkami lub ziemniakami z wody.