Przepis na pulpety rybne
2021-03-29
łatwy
40 min
4
Ryba podana w postaci pulpetów będzie smakowała nawet najbardziej wybrednym z naszych domowników - dzieciom. Pulpety rybne są proste i szybkie w przygotowaniu, a co najważniejsze - dobrze smakują. Podajemy przepis.
SKŁADNIKI
- 500 g ryby morskiej
- 2 łyżki posiekanego kopru
- 1 jajko
- sól i pieprz do smaku
- 1 namoczona kajzerka
- 3 łyżki mąki orkiszowej jasnej typ 700
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pozbawione ości i skóry mięso z ryby włóż do misy miksera.
- Dodaj namoczoną i odciśniętą z wody kajzerkę i jajko. Całość dopraw solą i pieprzem i zmiksuj na jednolitą masę. Na koniec dodaj do ryby koperek i wymieszaj.
- Za pomocą łyżki formuj okrągłe pulpety i obtaczaj w mące.
- Uformowane pulpety spryskaj oliwą i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni C.