Przepis na pulpety rybne

2018-01-26
Dorota Kalita-Typa
Przepis na pulpety rybne
Autor: Shutterstock Pulpety rybne to dobry pomysł dla osób, które nie lubią lub nie mogą jeśc ryb smażonych.
łatwy
40 min
4

Ryba podana w postaci pulpetów będzie smakowała nawet najbardziej wybrednym z naszych domowników - dzieciom. Pulpety rybne są proste i szybkie w przygotowaniu, a co najważniejsze - dobrze smakują. Podajemy przepis. 

Składniki

500 g ryby morskiej

2 łyżki posiekanego kopru

1 jajko

sól i pieprz do smaku

1 namoczona kajzerka

3 łyżki mąki orkiszowej jasnej typ 700

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Pozbawione ości i skóry mięso z ryby włóż do misy miksera.

Dodaj namoczoną i odciśniętą z wody kajzerkę i jajko. Całość dopraw solą i pieprzem i zmiksuj na jednolitą masę. Na koniec dodaj do ryby koperek i wymieszaj.

Za pomocą łyżki formuj okrągłe pulpety i obtaczaj w mące.

Uformowane pulpety spryskaj oliwą i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni C.

Dorota Kalita-Typa