Grillowany łosoś ze szparagami z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

2021-03-29
Grillowany łosoś ze szparagami
Autor: Shutterstock Grillowany łosoś ze szparagami to znakomita propozycja na letnie przyjęcia.
łatwy
40 min
4

Grillowany łosoś ze szparagami to rewelacyjne danie na sezon szparagowy. Przepis przygotowała. Poradnia Dietetyczna Dietosfera. Jedna porcja ma dania ma 330 kcal i mnóstwo składników odżywczych.

SKŁADNIKI

  • 120 g fileta z łososia
  • 2 plasterki cytryny
  • gałązka tymianku
  • przyprawa do ryb
  • garść szparagów

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Łososia przyprawić, położyć na niego plasterki cytryny, tymianek, skopić sokiem z cytryny, zawinąć w folię aluminiową.
  • Rybę piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 20 min.
  • Szparagi obrać, ułamać zdrewniałe końce, gotować w osolonej wodzie na stojąco, tak aby główki wystawały spoza wody, przez okres około 10 min.