Grillowany łosoś ze szparagami z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
2021-03-29
łatwy
40 min
4
Grillowany łosoś ze szparagami to rewelacyjne danie na sezon szparagowy. Przepis przygotowała. Poradnia Dietetyczna Dietosfera. Jedna porcja ma dania ma 330 kcal i mnóstwo składników odżywczych.
SKŁADNIKI
- 120 g fileta z łososia
- 2 plasterki cytryny
- gałązka tymianku
- przyprawa do ryb
- garść szparagów
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Łososia przyprawić, położyć na niego plasterki cytryny, tymianek, skopić sokiem z cytryny, zawinąć w folię aluminiową.
- Rybę piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 20 min.
- Szparagi obrać, ułamać zdrewniałe końce, gotować w osolonej wodzie na stojąco, tak aby główki wystawały spoza wody, przez okres około 10 min.