Soczyste mielone z indyka z majonezem - palce lizać!

Soczyste mielone z indyka z majonezem - palce lizać!
Autor: Shutterstock Soczyste mielone z indyka z majonezem  to patent na mięso drobiowe - dzięki temu zyskuje na smaku i staje się naprawdę pyszne.
łatwy
25 min
4

Te mielone z indyka zawdzięczają swoją soczystość dodatkowi majonezu. Są naprawdę przepyszne, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Polecamy ten prosty przepis na soczyste mielone z mięsa indyka.

Zobacz naszą galerię zdjęć i wideo i poznaj wszystkie sekrety idealnych kotletów mielonych

SKŁADNIKI

  • 1 kg mielonego mięsa z udźca indyka
  • 1 duża biała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka gęstego majonezu
  • 1 jajko bułka tarta
  • 3 łyżki wody gazowanej
  • 1 łyżeczka miodu
  • do smaku sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Mięso przekładamy do miski, na tarce o dużych oczkach ścieramy do niego cebulę.
  • Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, jajko, 2 łyżki bułki tartej, wodę gazowaną, miód, sól i pieprz do smaku.
  • Na koniec dodajemy majonez i wyrabiamy na gładką masę, formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej.
  • Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, najpierw na dość mocnym gazie, by powstała skórka, a potem na małym ogniu, by środek się usmażył. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i serwujemy.
Beszamel.pl zdradza sekret idealnych MIELONYCH
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej