Soczysta karkówka z patelni grillowej - obiad w 15 minut!
2021-03-02

łatwy
25 min
4
Soczysta karkówka z patelni grillowej jest bardzo łatwa do przygotowania i pyszna. Mięso trzeba jednak zamarynować parę godzin wcześniej. Można to zrobić poprzedniego dnia, wtedy będzie jeszcze smaczniejsze.
Składniki
4 kotlety z karkówki
1 łyżeczka soli czosnkowej
1 łyżeczka suszonego majeranku
2 łyżki ketchupu pikantnego
2 łyżki musztardy Dijon s
ól i świeżo zmielony pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
Mięso lekko rozbić, ale bardzo delikatnie.
Z podanych składników przygotować marynatę, dokładnie wysmarować nią kotlety i wstawić je na parę godzin (lub całą noc) do lodówki.
Smażyć na mocno rozgrzanej patelni grillowej, wysmarowanej lekko tłuszczem - za pomocą silikonowego pędzelka.
Można wstawić kotlety na 10 minut do rozgrzanego piekarnika, ale nie jest to konieczne.