Soczysta karkówka z patelni grillowej - obiad w 15 minut!
2022-05-02
łatwy
25 min
4
Dieta bezglutenowa
Soczysta karkówka z patelni grillowej jest bardzo łatwa do przygotowania i pyszna. Mięso trzeba jednak zamarynować parę godzin wcześniej. Można to zrobić poprzedniego dnia, wtedy będzie jeszcze smaczniejsze.
SKŁADNIKI
- 4 kotlety z karkówki
- 1 łyżeczka soli czosnkowej
- 1 łyżeczka suszonego majeranku
- 2 łyżki ketchupu pikantnego
- 2 łyżki musztardy Dijon
- ól i świeżo zmielony pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Mięso lekko rozbić, ale bardzo delikatnie.
- Z podanych składników przygotować marynatę, dokładnie wysmarować nią kotlety i wstawić je na parę godzin (lub całą noc) do lodówki.
- Smażyć na mocno rozgrzanej patelni grillowej, wysmarowanej lekko tłuszczem - za pomocą silikonowego pędzelka.
- Można wstawić kotlety na 10 minut do rozgrzanego piekarnika, ale nie jest to konieczne.
Wieprzowina: wartość odżywcza, zastosowanie kulinarne