Schabowe panierowane w płatkach owsianych - super chrupkie i pyszne

Schabowe panierowane w płatkach owsianych
Autor: Shutterstock Płatki owsiane zamiast tradycyjnej panierki z bułki tartej? Czemu nie?
łatwy
25 min
4

Ten schabowy różni się od tradycyjnego jedynie panierką, jednak zmiana choć niewielka, jest naprawdę istotna. Panierka z płatków osianych jest zdecydowanie zdrowsza niż ta z tartej bułki, a poza tym jest cudownie chrupiąca.

Opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 4 kotlety ze schabu
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 3 jajka
  • sól i pieprz
  • tłuszcz do smażenia

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Kotlety lekko rozbij, oprósz każdy z  nich solą i pieprzem.
  • Tłuszcz do smażenia mocno rozgrzej na patelni.
  • Mięso panieruj w jajku i w bułce i smaż na mocnym ogniu z każdej strony aż się zrumienią (ok 2 min).
  •  
  •