Rozkoszne roladki wieprzowe nadziewane szpinakiem
2021-03-29
łatwy
45 min
4
Roladki z szynki wieprzowej nadziewane szpinakiem są tak łatwe do przygotowania, że można zrobić je nawet w dzień powszedni. Soczyste mięso, pyszne nadzienie i panierka, która nie ma sobie równych. Rozkosznie chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 12 cienkich sznycli z szynki wieprzowej
- 300 g mrożonego szpinaku w liściach
- 1 łyżka masła
- 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
- 4 łyżki musztardy
- sól i pieprz do smaku
- 1/2 szklanki bułki tartej
- 2 łyżki parmezanu startego
- 1 jajko rozmącone z 2 łyżkami wody
- olej do smażenia
- trochę parmezanu do dekoracji
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Szpinak rozmrozić, udusić z czosnkiem na maśle.
- Sznycle zbić tłuczkiem, każdy z jednej strony posmarować musztardą.
- Na każdym sznyclu położyć porcję szpinaku i zrolować.
- Roladki panierować w rozmąconym jajku, a następnie w mieszance bułki tartej i parmezanu.
- Smażyć na średnim ogniu do zrumienienia z każdej strony.
- Podawać posypane parmezanem w towarzystwie sałat i świeżych warzyw.