Pierś kurczaka w mięcie - aromatyczny filet drobiowy z grilla lub patelni

2021-03-29
Pierś kurczaka w mięcie - aromatyczny filet drobiowy z grilla lub patelni
Autor: Shutterstock Pierś kurczaka w mięcie to pyszne i odświeżające danie obiadowe.
łatwy
20 min
4

Znakomita pierś kurczaka upieczona w mięcie jest krucha, soczysta i aromatyczna. Delikatne w smaku mięso przyprawione świeżą miętą smakuje bardzo dobrze. To znakomity pomysł na rodzinny obiad, czy w domu czy w ogrodzie.

SKŁADNIKI

  • 0,5 kg piersi z kurczaka
  • 1 pęczek mięty
  • 2 łyżki ziół prowansalskich
  • olej rzepakowy
  • szczypta soli

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Piersi kurczaka pokroić w plastry o grubości ok 1 cm.
  • Mięte umyć osuszyć i posiekać, wymieszać z ziołami.
  • Kurczaka delikatnie posolić i obtoczyć w ziołach.
  • Upiec na ruszcie grilla lub usmażyć na patelni grillowej.