Pierś kurczaka w mięcie - aromatyczny filet drobiowy z grilla lub patelni
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Znakomita pierś kurczaka upieczona w mięcie jest krucha, soczysta i aromatyczna. Delikatne w smaku mięso przyprawione świeżą miętą smakuje bardzo dobrze. To znakomity pomysł na rodzinny obiad, czy w domu czy w ogrodzie.
SKŁADNIKI
- 0,5 kg piersi z kurczaka
- 1 pęczek mięty
- 2 łyżki ziół prowansalskich
- olej rzepakowy
- szczypta soli
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Piersi kurczaka pokroić w plastry o grubości ok 1 cm.
- Mięte umyć osuszyć i posiekać, wymieszać z ziołami.
- Kurczaka delikatnie posolić i obtoczyć w ziołach.
- Upiec na ruszcie grilla lub usmażyć na patelni grillowej.