Marynata do mięsa z czarnuszką: oryginalny przepis
2021-03-30
łatwy
5 min
4
Czarnuszka robi coraz większą karierę w kuchni - kupujemy już nie tylko pieczywo nią posypane, ale samodzielnie chcemy ja stosować do przygotowywania potraw. Ze względu na swój dośc zdecydowany smak i aromat czarnuszka wybitnie pasuje do dań wytrawnych - nie tylko pieczywa, ale też do mięs. Podajemy przepis na marynatę do mies z czarnuszką.
SKŁADNIKI
- 1 łyżka zmielonej czarnuszki
- 1 łyżka keczupu
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżka miodu
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Wszystkie składniki mieszamy ze sobą dokładnie. Tak przygotowaną marynatą smarujemy wcześniej lekko obgotowane żeberka (lub inne mięso) i odstawiamy do lodówki na godzinę.
- Mięso pieczemy na grillu, możemy przed samym pieczeniem ponownie je posmarować marynatą.