Kulki mięsne z dipem barbecue: przepis na klopsiki

2018-02-05
przepisy.pl
Kulki mięsne z dipem barbecue
Autor: Shutterstock Kilki mięsne maczane w dipie barbecue będą smaczną przekąską na grilla
łatwy
30 min
4

Przepis na kulki mięsne z dipem barbecue powinni wypróbować wielbiciele niecodziennych smaków. Kulki z mięsa mielonego wieprzowo-wołowego idealnie komponują się ze słodko-kwaśnym smakiem barbecue. Śmiało możesz podać je jako przekąskę na grilla. 

Składniki

1/2 kg mięsa mielonego, najlepiej mieszanego

1 opakowanie Fix Knorr Chrupery z kurczaka z dipem BBQ

1 pęczek kolendry (natki)

1/3 szklanki wody

1/5 szklanki oleju

1/5 szklanki dżemu śliwkowego

7 łyżek ketchupu

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Posiekaj natkę kolendry, dodaj Fix Knorr oraz mięso mielone, najlepiej wołowo-wieprzowe, i wymieszaj.

Podgrzej olej na patelni, uformuj mięsne kulki i podsmażaj kilka minut.

Dip z Fixa Knorr wymieszaj z dżemem, wodą oraz ketchupem i podawaj z usmażonymi kuleczkami.

przepisy.pl