Kulki mięsne z dipem barbecue: przepis na klopsiki
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          łatwy
      
      
        
          30 min
      
      
        
          4
      
    Przepis na kulki mięsne z dipem barbecue powinni wypróbować wielbiciele niecodziennych smaków. Kulki z mięsa mielonego wieprzowo-wołowego idealnie komponują się ze słodko-kwaśnym smakiem barbecue. Śmiało możesz podać je jako przekąskę na grilla.
SKŁADNIKI
- 1/2 kg mięsa mielonego, najlepiej mieszanego
 - 1 opakowanie Fix Knorr Chrupery z kurczaka z dipem BBQ
 - 1 pęczek kolendry (natki)
 - 1/3 szklanki wody
 - 1/5 szklanki oleju
 - 1/5 szklanki dżemu śliwkowego
 - 7 łyżek ketchupu
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Posiekaj natkę kolendry, dodaj Fix Knorr oraz mięso mielone, najlepiej wołowo-wieprzowe, i wymieszaj.
 - Podgrzej olej na patelni, uformuj mięsne kulki i podsmażaj kilka minut.
 - Dip z Fixa Knorr wymieszaj z dżemem, wodą oraz ketchupem i podawaj z usmażonymi kuleczkami.