Kulki mięsne z dipem barbecue: przepis na klopsiki
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Przepis na kulki mięsne z dipem barbecue powinni wypróbować wielbiciele niecodziennych smaków. Kulki z mięsa mielonego wieprzowo-wołowego idealnie komponują się ze słodko-kwaśnym smakiem barbecue. Śmiało możesz podać je jako przekąskę na grilla.
SKŁADNIKI
- 1/2 kg mięsa mielonego, najlepiej mieszanego
- 1 opakowanie Fix Knorr Chrupery z kurczaka z dipem BBQ
- 1 pęczek kolendry (natki)
- 1/3 szklanki wody
- 1/5 szklanki oleju
- 1/5 szklanki dżemu śliwkowego
- 7 łyżek ketchupu
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Posiekaj natkę kolendry, dodaj Fix Knorr oraz mięso mielone, najlepiej wołowo-wieprzowe, i wymieszaj.
- Podgrzej olej na patelni, uformuj mięsne kulki i podsmażaj kilka minut.
- Dip z Fixa Knorr wymieszaj z dżemem, wodą oraz ketchupem i podawaj z usmażonymi kuleczkami.