Kotlety mielone z karpia - pyszne i bardzo łatwe

2019-12-15
Kotlety mielone z karpia
Autor: Shutterstock Kotlety mielone z karpa są delikatne i rozpływają się w ustach.
łatwy
30 min
4

To propozycja dla tych, którzy chcą na chwilę odejść od tradycyjnego karpia smażonego w dzwonkach. Pyszne kotlety mielone z karpia mogą stać się waszą ulubiona potrawą wigilijną. Posypane wiórkami świeżego chrzanu smakują znakomicie.

Składniki

1 kg karpia

1 jako

1 kajzerka

1 cebula

6 łyżek oleju

1/2 szklanki mleka

1 korzeń chrzanu

pieprz i sól

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Karpia oczyścić, umyć, usunąć ości. Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć.

Rybę zmielić w maszynce do mięsa wraz z bułką, dodać cebulę, jajko, pieprz i sól, starannie wymieszać.

Z masy formować niewielkie kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju. Przed podaniem posypać tartym chrzanem.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska