Gulasz indyczy z quinoa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
2021-03-29

łatwy
30 min
4
Gulasz indyczy z quinoa z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE będzie smakował każdemu. Delikatny i aromatyczny sos i pyszna kasza to znakomity duet. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 280 kcal.
Przepis przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 100 g polędwicy z indyka
- 1/2 cebuli
- 1 łyżka groszku zielonego z puszki
- 1 łyżka kukurydzy konserwowej
- 1 mała pieczarka
- 1/5 papryki czerwonej
- 1 łyżeczka oliwy/oleju
- sól, pieprz, ziele angielskie, dowolne zioła
- 30 g komosy ryżowej
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Cebulę posiekać i zeszklić na oliwie. Mięso pokroić w kawałki dodać do cebuli. Podsmażyć.
- Zalać wodą i dusić do miękkości.
- Pieczarkę oczyścić, opłukać pokroić w kostkę.
- Do podduszonego mięsa wrzucić pieczarki oraz odsączony z zalewy groszek i kukurydzę.
- Gotować jeszcze 15 min na wolnym ogniu.
- Quinoa ugotować wg przepisu na opakowaniu.
- Podawać z gulaszem.