Doskonała pierś kurczaka pieczona w miodzie i sosie sriracha
2021-03-29

łatwy
20 min
4
Pierś kurczaka pieczona w miodzie i sosie sriracha to soczyste i pikantne danie. Idealnie sprawdza się na imprezach.
Kup online
Wykorzystaj sezon na pyszne owoce i zamknij ich smak w butelkach z naszym praktycznym przewodnikiem! Poradnik do nabycia w sieci Empik, księgarniach i naszym sklepie.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 4 piersi kurczaka
- 4 łyżki oleju
- 4 łyżki miodu
- 2 łyżki musztardy starofrancuskiej, ziarnistej
- 2 łyżki sosu sriracha
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Piekarnik rozgrzać do 180°C.
- Wymieszać olej z miodem, musztardą i sosem sriracha.
- Piersi kurczaka owinąć folią spożywczą i zbić tłuczkiem do mięsa lub wałkiem do ciasta tylko tyle, aby wyrównać grubość.
- Posmarować marynatą. Ułożyć na blasze wyłożonej folią aluminiową.
- Wstawić do piekarnika i piec przez około 20 minut. Następnie wyjąć i pozostawić na 5 minut, aby mięso odpoczęło i wchłonęło soki.