Ser feta z grilla
2021-03-29
łatwy
10 min
4
Grillować można mięsa, warzywa i sery. Spośród tych ostatnich na grilla doskonale się nadają sery pleśniowe, oscypek, camembert, mozzarella oraz feta. Najlepiej pokroić je na grubsze plastry i owinąć folią lub smażyć na tackach. Sprawdź, jak zrobić ser feta z grilla.
Sama feta może być zbyt słona, dobrze jest więc dodać do niej zioła lub plastry pomidorów i cebulki. Ser wraz z dodatkami dokładnie zawija się w folię aluminiową i układa na rozgrzanym ruszcie. Po około 5-7 minutach pieczenia z każdej strony można zacząć ucztę.
SKŁADNIKI
- 1 kostka sera feta
- 4 pomidory średniej wielkości
- 2 czerwone cebule
- vegeta
- oregano
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Na wysmarowanej tłuszczem folii aluminiowej położyć ser obłożony 3 krążkami cebuli, 4 plasterkami pomidora bez skóry, posypać vegetą i oregano.
- Złożyć folię aluminiową w kształt łódeczki i zamknąć szczelnie.
- Piec 4 - 6 minut na średnio rozgrzanym grillu.